Rue Villavej er en fortsættelse af Rue, anlagt omkring 1900. Indtil 1931 hed denne strækning også Rue, men så gav man den navnet Rue Villavej. Her ligger flere fine gamle villaer. Den ældste er nr. 7, ”Danahus”, som blev opført 1908 for landsretssagfører Hinrichsen, der var sagfører for Tranekær (og arkitekten var Frederik Christensen, København, som også tegnede arbejderboliger for Tranekær Gods i 1920´erne). Senere blev villaen købt af manufakturhandler Ove Rhein-Knudsen, som ved sin død 1968 testamenterede villaen til Røde Kors, som siden udbyggede den til plejehjem og beskyttede boliger 1979.

Rue Villavej 3

Rue Villavej 6

Teglværket på Rue. Kirkegårdsvej og Teglbakken var oprindeligt markveje til teglværket på Rue Mark. Teglværket, der lå ved nuværende Bellevue, blev grundlagt 1847 af murermester Frederik Nielsen (3. generation af murermestre i Rudkøbing). I 1874 blev teglværket overtaget af murermester Ferdinand Christensen, som siden 1870 havde været bestyrer af teglværket. Han byggede bl.a. en ny teglovn med plads til brænding af 100.000 sten ad gangen samt en høj skorsten. Christensen var i det hele taget en driftig mand med sans for tidens nye lyst til ”frokost i det grønne”. I 1876 anlagde han Fredeskoven og byggede restauration og pavillon til Skydeselskabet – og i 1881 anlagde han tæt op ad teglværket strandpavillonen ”Bellevue” med egen lang badebro. Derfor anlagde han samtidig gaden Bellevue som ”Badevejen”, og byggede i årene derefter også en række småhuse ved Bellevue og Kirkegårdsvej, især for teglværksarbejdere.

Ferdinand Christensen døde i 1892, men teglværket blev fortsat af hans enke og blev senere til et A/S. I 1919 blev teglværket solgt til et nyt ”A/S Rudkøbing Teglværk”, men leret var ved at slippe op og kullene blev dyrere. Derfor blev teglværket lukket og hele arealet solgt til Rudkøbing Kommune i 1931. I årene derefter blev sporene af industri og lergrave sløjfet og området blev til boligkvarter. I 1933 blev Teglbakken anlagt som nødhjælpsarbejde, og kommunen opførte selv fire huse for at afhjælpe arbejdsløsheden (arkitekter var Andreas Jensen, Svendborg + Arne Rasmussen). Og i 1937 blev Strandbakken anlagt.